térkép    papp@vamosivendeghaz.hu    +36 30 937 3206

BALATON-FELVIDÉK, VESZPRÉM ÉS A BAKONY...

Mindhárom szálláshelyünk remek kiinduló pont, a vidék felfedezéséhez, az épített és a természeti látnivalók, határtalan lehetőséget nyújtanak a kirándulásokhoz egész évben. Vendégházaink környéke erdei és balatoni túrákra csábít, és 10 perc autózással Veszprém történelmi és kulturális látnivalóiban gyönyörködhetünk. A Bakony legmagasabb pontja fél óra alatt elérhető el. 

A Balaton vízparttal  vonza a turistákat, a Balaton-felvidéken és a Bakonyban megtalálhatják kedvtelésüket a túrázni vágyók, a kerékpározás szerelmesei, a lovas programokat keresők. A téli időszakban a síelésre és szánkózásra van lehetőség. A túrázókat gyönyörű, vadregényes útvonalak várják mifelénk, ahol remek gombászó helyekre is rálelhetnek, és gyógynövénylelőhelyeket is felfedezhetnek. A kerékpározást kedvelők a Balaton-felvidéken tekerhetnek festői tájakon, és ha nehezebb terepre vágynak, érdemes kipróbálniuk a Bakony meredekebb, lombos-árnyas emelkedőit és lejtőit. Igazi kihívás lehet itt számukra az eplényi downhill pálya. A másfajta megmérettetésre vágyóknak érdemes benevezniük a Sobri Jóska Élménypark pályái által kínált kalandokra.  A lovas programok kínálata is széles a térségben, legyen szó a lovaglás alapjainak elsajátításáról, lovas kocsikázásról vagy tereplovaglásról. A téli sportok szerelmesei az eplényi sípályán csúszhatnak kedvükre, illetve a Balaton jegén korcsolyázhatnak, kipróbálhatják a gyerekek körében népszerű fakutyázást.

Vidékies jellegével e tájék vonzó lehet a családok számára, akik a Balaton-parti programok mellett sok más időtöltést is találhatnak nálunk. Ilyen lehet a Veszprémi Állatkert, amely rengeteg látnivalóval, attrakcióval hívogatja a látogatókat. A térségben található, országos hírű zirci arborétum, vagy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található, Tapolcai-tavasbarlang. A gasztronómia rajongói sem csalódnak, a térség rengeteg ínyencséget tartogat a számukra. 

A kulturális kikapcsolódást keresők gyönyörködhetnek a történelmi városok nevezetességeiben, a térség gazdag vallási értékeiben, és az itt található történelmi várakban. Ez utóbbiak rendszeres programjai a régió-szerte népszerű középkori vacsorák, lovagi játékok, melyek az egész család számára felhőtlen szórakozást jelenthetnek. A térség programkínálatát országos és nemzetközi hírnévnek örvendő fesztivál is színesíti, melyek változatos művészeti élményt nyújtanak a tánctól a bábszínházig, a jazztől a népzenéig, a világzenétől a klasszikusokig.

Jöjjön el hozzánk! Térségünk gazdag természeti, történelmi és kulturális örökséggel, emlékezetes attrakciókkal várja minden évszakban a pihenésre, feltöltődésre és tartalmas kalandozásra vágyó embereket. A Bakony és Balaton térség missziója, hogy autentikus élményekkel segítsen az embereknek megújulni – felfedezni és megélni az élet csodáit.

Az aktuális friss program kínálathoz megtekintéséhez a Bakony és Balaton TDM, és a Veszprémi Turisztikai Egyesület honlapjait ajánljuk. A lenti link gyűtemény saját válogatásunk a látnivalókból, a rendezvényekből és a programjainkból. melyekhez Bakony-Balaton kedvezmény kártyát adunk vendégeinknek!

Hírlevél

vedjegy logo

kartya 330px

biciklikolcsonzo logo

KH logoMKB logo
otp logo